U bent hier: Home

In de kijker

Speculaasverkoop

Vanaf 6 november 2017 start VZW BABOR met haar jaarlijkse speculaasverkoop. 

VZW BABOR  steunt verschillende schoolprojecten, waaronder: buitenlandse GWP voor ABO, de laatste 30 dagen, beloning bij VCA, steun bij pedagogische uitstappen, toneelvoorstellingen, musicals en dansprojecten, …
Ook dit jaar rekenen we op jullie enthousiaste medewerking!

Alle leerlingen krijgen een bestelformulier mee, dat ze kunnen afgeven aan de klastitularis.

Bezoek uit Turkije

Op maandag 23 oktober kregen we 10 Turkse leerkrachten op bezoek. Ze waren geïnteresseerd in de werking van het Buitengewoon Onderwijs.
De leerkrachten zijn in verschillende klassen gaan observeren naar de manier van lesgeven. Ook gingen ze een kijkje nemen in de praktijklokalen van OV3 en OV2. 

Alle foto's zijn terug te vinden in het fotoalbum.

Cyclocross 2017

Op zaterdag 21 oktober 2017 werd het startschot gegeven van de derde editie van het G-cyclocrosscriterium in Boom. De provincie Antwerpen, Parantee-Psylos en G-sport Vlaanderen slaan tijdens het seizoen 2017-2018 samen met 8 internationale wielerorganisatoren de handen in elkaar zodat G-cyclocrossers met een beperking op het parcours van de profs hun eigen sportieve uitdaging kunnen aangaan. Het criterium krijgt als naam de ‘G-supporterstrofee’ mee verwijzend naar de nieuwe Vlaamse campagne ‘Supporters voor G-sporters’ van G-sport Vlaanderen.

Ook onze leerlingen lieten zich weer van hun beste kant zien en gingen er volledig voor. Proficiat aan alle deelnemers voor jullie knappe prestatie!

Een geslaagde mosselavond

Vrijdagavond 20 oktober was het tijd voor het Mosselfestijn, georganiseerd door BABOR, de vzw van SBSO Groenlaar. Vanaf 18u schoven weer veel ouders, leerlingen en collega’s aan om van de lekkere mosselen te proeven. Ook de sla met kip zag er fantastisch uit en werd door iedereen gesmaakt.
Bedankt aan alle aanwezigen en helpers!

Alle foto's kan u bekijken door hieronder te klikken.

#CODEWAVE

GO! scholengroep Rivierenland organiseerde tussen 16 en 20 oktober 2017 een eigen code event ‘Code Wave’.

Code Wave kadert binnen het Code Festival van de Vlaamse overheid dat op zijn beurt valt onder de European Code Week.
De leerlingen zijn klaar voor de 21ste eeuwse vaardigheden.Elke school van GO! scholengroep Rivierenland ging tussen 16 en 20 oktober in minstens 1 les aan de slag met coderen, programmeren of computational thinking.

Ook onze leerlingen, namen actief delen om te leren denken als een computer.